Ο ιατρός

Ο ιατρός

Ο ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μπολόνια (Scuola di Medicina e Chirurgia – Universita di Bologna) στην Ιταλία.

Μετά την αποφοίτησή του στελεχώνει το Τμήμα Παθήσεων Τριχών και Ονύχων της Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής “Sant’ Orsola” της Μπολόνια, όπου εξειδικεύεται και αποκτά εμπειρία με πλούσιο ερευνητικό έργο σε όλο το φάσμα της δερματολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στις παθήσεις των μαλλιών και των νυχιών αλλά και της δερματοχειρουργικής.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εκπληρώνει τα στρατιωτικά του καθήκοντα υπηρετώντας ως ιατρός στον Στρατό Ξηράς και στην συνέχεια αναλαμβάνει υπηρεσία υπαίθρου στο άγονο ιατρείο του Κεραμιδίου Πηλίου.

Ειδικεύεται στην Παθολογία στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς και κατόπιν παρακολουθεί στο Τμήμα Ιστοπαθολογίας Δέρματος όπου και εκπονεί την Διδακτορική του Διατριβή με αντικείμενο την λεύκη.

Παράλληλα, ολοκληρώνει την ειδίκευσή του στην Δερματολογία και Αφροδισιολογία στο Νοσοκομείο Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων Αθηνών «Ανδρέας Συγγρός» απ’ όπου λαμβάνει και τον τίτλο της ειδικότητας.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του ο Δερματολόγος Στέλιος Βουδούρης, εκπαιδεύεται με υποτροφία στην Πανεπιστημιακή Δερματολογική κλινική Anschutz του Denver στις ΗΠΑ.

Στο ενεργητικό του αριθμεί πλήθος δημοσιεύσεων, κυρίως σε ξένα επιστημονικά περιοδικά και συμμετοχή σε ιατρικά επιστημονικά πρωτόκολλα με αντικείμενο δερματολογικές παθήσεις, όπως αλωπεκίες, ονυχομυκητιάσεις και ψωρίαση.

Έχει μεταφράσει πληθώρα επιστημονικών άρθρων από την αγγλική και ιταλική γλώσσα στην ελληνική και αντίστροφα.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Δερματοχειρουργικής, της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρίας, του Gruppo Italiano di Tricologia (GITRI) και της Società Italiana Dermatiti Allergiche da Contatto e Professionali (SIDAPA), ενώ συμμετέχει ενεργά ως συνεργάτης στο Ογκολογικό Στοματολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός».

Παρακολουθεί διαρκώς συνέδρια του εσωτερικού και του εξωτερικού με σκοπό την συνεχή ενημέρωση και άρτια κατάρτισή του στον τομέα της κλινικής δερματολογίας και των εξελίξεων στην αισθητική και χειρουργική δερματολογία.

 

?>