Μεταμόσχευση Μαλλιών

Μεταμόσχευση Μαλλιών

Όπως συμβαίνει και με την καλή υγεία και τη νεότητα, οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε τα μαλλιά δεδομένα μέχρι να αρχίσει η απώλειά τους και μαζί ένα από τα μεγαλύτερα αισθητικά προβλήματα.

Για πολλούς κυρίως άνδρες η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να αποτελέσει βοήθεια στην επαναφορά της πολύτιμης κόμης τους. Αν η αραίωση ή η φαλάκρα ενοχλούν πραγματικά, η μεταμόσχευση είναι ένας τρόπος για να αισθανθούν σίγουροι για την εμφάνισή τους.

Τι είναι η Μεταμόσχευση Μαλλιών;

Είναι ένα είδος επέμβασης που μετακινεί μαλλιά από ένα σημείο του τριχωτού της κεφαλής, ώστε να συμπληρωθεί το κενό που υπάρχει σε άλλο. Εκεί που παρατηρείται αραίωση ή φαλάκρα.

Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών μπορεί να εφαρμόζονται από τη δεκαετία του 1950, όμως οι τεχνικές τους έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Η διαδικασία, συνήθως, πραγματοποιείται σε επιίπεδο ιατρείου.

Μέθοδος με Strip

Ο ιατρός αφαιρεί από το πίσω μέρος της κεφαλής μια λωρίδα δέρματος 15-25 εκατοστών και στη συνέχεια κλείνει το σημείο με ράμματα. Αυτή η περιοχή αμέσως κρύβεται από τα γύρω μαλλιά.

Στη συνέχεια, η ιατρική ομάδα χωρίζει την λωρίδα που έχει αφαιρεθεί σε μικροσκοπικά μοσχεύματα, όπου το καθένα περιλαμβάνει από μία έως λίγες τρίχες. Ο αριθμός και το είδος των μοσχευμάτων εξαρτάται από τον τύπο μαλλιών, την ποιότητα, το χρώμα και το μέγεθος της περιοχής όπου λαμβάνεται το μόσχευμα.

Μέθοδος FUE

Αφαιρούνται από το πίσω μέρος της κεφαλής οι θύλακες των τριχών ένας προς έναν. Η περιοχή θεραπεύεται αφήνοντας μικρές κουκίδες, οι οποίες καλύπτονται με τα υπάρχοντα μαλλιά της περιοχής.

Από την αφαίρεση του μοσχεύματος και μετά, οι δύο διαδικασίες συγκλίνουν. Ο ιατρός καθαρίζει και μουδιάζει την περιοχή που θα δεχθεί το μόσχευμα, δημιουργεί οπές ή σχισμές με νυστέρι ή βελόνα και με τη βοήθεια της ιατρικής ομάδας τοποθετεί κάθε μόσχευμα σε μία από τις οπές. Ανάλογα με το μέγεθος του μοσχεύματος, η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 4 με 8 ώρες.

 

 

 

 

?>