Λιπομεταμόσχευση

Λιπομεταμόσχευση

Οι ενέσεις λίπους είναι μία δημοφιλής βραχυπρόθεσμη λύση για τη βελτίωση της εμφάνισης περιοχών με απώλεια λίπους όπως κοίλα μάγουλα, λεπτά χείλη,  μέτωπο, μάτια και ουλές. Επιπλέον πρόκειται για απόλυτα φυσική μέθοδο με την οποία αφαιρείται λίπος, αναίμακτα, από περιοχές του σώματος οι οποίες παρουσιάζουν περίσσεια λιπώδους ιστού για να τοποθετηθεί ως εμφύτευμα σε σημεία που παρουσιάζουν απώλεια όγκου.

Η Διαδικασία

Η διαδικασία γίνεται στο γραφείο του γιατρού με τοπική αναισθησία. Οι ασθενείς μπορεί να αισθανθούν ελάχιστη ενόχληση από το τρύπημα της βελόνας. Ανάλογα με την έκταση της θεραπείας, η διαδικασία διαρκεί από 30 έως 90 λεπτά. Οι ασθενείς επιστρέφουν στο σπίτι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Τα λιποκύτταρα απομακρύνονται από την περιοχή των γλουτών, του στομάχου, ή των μηρών. Αφού τα λιποκύτταρα αναρροφηθούν, υφίστανται επεξεργασία και καθαρισμό από το γιατρό. Το λίπος στη συνέχεια εγχέεται κάτω από το δέρμα στην περιοχή-στόχο. Ένας επίδεσμος μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτή τη φάση.

Αποτέλεσμα

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή μέσα σε 1 εβδομάδα. Τα εμφυτεύματα λίπους δεν είναι μόνιμα αλλά διαρκούν από μερικές εβδομάδες ως 2-3 έτη.

?>