Ενέσεις Τοξινών

Ενέσεις Τοξινών

Οι Ενέσεις Τοξινών αποτελούν μια γνωστή ομάδα φαρμάκων, των οποίων η χορήγηση οδηγεί σε προσωρινή, αναστρέψιμη μείωση της μυϊκής δραστηριότητας.

Το  παραπάνω γεγονός οφείλεται στο ότι οι Ενέσεις Τοξινών μπλοκάρει ορισμένα χημικά σήματα από τα νεύρα, ως επί το πλείστον  τα σήματα τα οποία προκαλούν τη σύσπαση των μυών.

Οι  Ενέσεις Τοξινών  έχουν κατά κύριο λόγο την ικανότητα να μειώνουν ή ακόμα και να εξαλείφουν την εμφάνιση των ρυτίδων, όπως τις ρυτίδες στο μεσόφρυο, στο μέτωπο, στα μάτια και σε άλλα σημεία του προσώπου.

Άλλη μια σημαντική χρήση του φαρμάκου είναι αυτή κατά της υπερδρωσίας στην περιοχή των παλαμών, των πελμάτων, καθώς και της μασχαλιαίας  χώρας.

Τί πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία

  • Στο ιατρείο μας χρησιμοποιείται μια συγκεκριμένη συσκευή, η οποία παγώνει τοπικά την περιοχή στην οποία θα χορηγηθεί το φάρμακο, με  αποτέλεσμα η διαδικασία να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ανεκτή.
  • Οι σύριγγες, που χρησιμοποιούνται για τη χορήγηση του φαρμάκου φέρουν πολύ λεπτή βελόνα, έτσι ώστε να μη μένουν ευδιάκριτα σημάδια μετά το πέρας της διαδικασίας.
  • Πρόκειται για μια διαδικασία σχετικά σύντομη και απολύτηως ασφαλή.

Οδηγίες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας

  • Μπορείται να συνεχίσετε τις συνήθεις καθημερινές σας δραστηριότητες αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, συστήνεται όμως η αποφυγή της γυμναστικής.
  • Θα πρέπει να αποφεύγεταιη έντονη τριβή και το μασάζ στις περιοχές, όπου έχει χορηγηθεί το φάρμακο.
  • Θα πρέπει να αποφεύγεται το έντονο σκύψιμο και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή του προσώπου (πιστολάκι για τα μαλλιά).

Τα εμφανή αποτελέσματα του φαρμάκου γίνονται ορατά μετά από κάποιες ημέρες, ενώ η διάρκεια της επίδρασης του φαρμάκου εξαρτάται από τον ανθρώπινο οργανισμό, την εκφραστικότητα του ατόμου, καθώς και από τις περιβαλλοντικές συνθήκες, που επικρατούν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

 

?>