Αυτόλογος ορός (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια)

Αυτόλογος ορός (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια)

Ο αυτόλογος ορός είναι ένα το προϊόν που προκύπτει μετά από επεξεργασία του αίματος του ιδίου του ασθενούς για αυτόν τον λόγο ονομάζεται και αυτόλογος.

Μικρή ποσότητα αίματος λαμβάνεται από τον ασθενή η οποία στη συνέχεια φυγοκεντρείται με σκοπό να διαχωριστούν τα συστατικά του.Ο ορός που προκύπτει μετά την επεξεργασία περιέχει υψηλό ποσοστό αιμοπεταλίων καθώς και υψηλή συγκέντρωση αυξητικών παραγόντωνκαι ονομάζεται «Πλάσμα  πλούσιο σε αιμοπετάλια».

Στη συνέχεια πραγματοποιείται έγχυση του ορού στις προς θεραπεία περιοχές, με την οποία επιτυγχάνονται θεαματικά αποτελέσματα.

Τα αιμοπετάλια είναι κύτταρα του αίματος, τα οποία βοηθούν τους ιστούς να επουλωθούν, ώστε να αναπτυχθούν νέα κύτταρα. Ο αυτόλογος ορός εγχέεται σε συγκεκριμένες περιοχές του δέρματος και προωθεί την ανάπτυξη και αύξηση του κολλαγόνου, καθώς και την αναγέννηση των ιστών. Ως εκ τούτου ενεργεί με τρόπο φυσικό προς την βελτίωση της ποιότητας και τη σύσφιξη του δέρματος. Μειώνει τις λεπτές ρυτίδες, δημιουργεί  λεία υφή στο δέρμα, ενώ επίσης μπορεί να διορθώσει και τον τόνο του.

Η ιστορία γύρω από τον αυτόλογο ορό

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία έχει μια μακρά ιστορία χρήσης στην ορθοπεδική ιατρική, στην οδοντιατρική και στην επανορθωτική χειρουργική. Σήμερα τα οφέλη αυτής της θεραπείας εφαρμόζονται και σε άλλους τομείς της ιατρικής, όπως στη δερματολογία με σκοπό την επούλωση πληγών ή ελκών και την αισθητική αναζωογόνηση του προσώπου.

Επιστημονικές μελέτες των προηγούμενων 30 ετών έχουν τεκμηριώσει ότι ο αυτόλογος ορός όταν εγχέεται στο δέρμα αυξάνει την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Νεότερες μελέτες βεβαιώνουν ότι ο αυτόλογος ορός μπορεί να προσφέρει αντιγήρανση.

Η Διαδικασία

Η διαδικασία είναι γρήγορη και σχετικά ανώδυνη. Ενώ πραγματοποιείται η επεξεργασία του αυτόλογου ορού, το δέρμα καθαρίζεται και προετοιμάζεται για τη θεραπεία. Οι ενέσεις  που πραγματοποιούνται απαιτούν μόλις λίγα λεπτά και προκαλούν  μόνο μια ελαφριά ενόχληση. Απαιτείται ελάχιστη φροντίδα μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας  και μηδενικός χρόνος αποχής από τις καθημερινές δραστηριότητες. Ο αυτόλογος ορός για τον λόγο ότι παράγεται από τα ίδια τα κύτταρα του ασθενούς, σχεδόν εξαλείφει την πιθανότητα αρνητικών παρενεργειών. Τυχόν ήπιο οίδημα, ερυθρότητα ή εκχυμώσεις υποχωρούν μέσα σε 1-3 ημέρες.

Αποτελέσματα

Ο στόχος της θεραπείας είναι η αναζωογόνηση και η βελτίωση του τόνου και της υφής του δέρματος, καθώς και η σύσφιξη και η απάλυνση ρυτίδων και πόρων. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή 3-4 εβδομάδες μετά τη συνεδρία της θεραπείας και συνεχίζουν να βελτιώνονται με το πέρας του χρόνου.

Για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος συστήνονται 3-4 συνεδρίες  θεραπείας ανά διαστήματα 1-2 μηνών.

Για την καλύτερη αντιμετώπιση των βλαβών του κάθε ασθενούς η θεραπεία με αυτόλογο ορό μπορεί να συνδυαστεί και με θεραπείες Laser, Μικροδερμοαπόξεσης και Ενέσεις Τοξινών.

?>