2 αλήθειες και 1 μύθος για την κυτταρίτιδα

17 Απριλίου 2019

2 αλήθειες και 1 μύθος για την κυτταρίτιδα

Οι γυναίκες προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να αποβάλλουν την κυτταρίτιδα και το περιττό λίπος από το σώμα τους. Επόμενο είναι, λοιπόν, να έχουν δημιουργηθεί πολλοί μύθοι γύρω από την κυτταρίτιδα και τους τρόπους καταπολέμησής της. Υπάρχουν, όμως, και πολλές αλήθειες σχετικά με το συγκεκριμένο φαινόμενο. Καιρός είναι να ξεδιαλύνουμε μια για πάντα το μυστήριο που έχει χτιστεί γύρω από την κυτταρίτιδα, αναφέροντας 2 αλήθειες αλλά και 1 μύθο που έχει εδραιωθεί με τα χρόνια.

Αλήθειες

    1. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα, πρέπει να προσέξετε τη διατροφή σας: Η διατροφή είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Αν τρέφεστε με υγιεινό φαγητό και πίνετε αρκετό νερό, αυτό θα φανεί και στο σώμα σας. Προσπαθήστε να κόψετε τους υδατάνθρακες και το υπερβολικό αλάτι. Αντ’ αυτού, φροντίστε να τρώτε φαγητό πλούσιο σε φυτικές ίνες (όπως είναι τα λαχανικά) και να πίνετε αρκετό νερό. Αν δε γνωρίζετε πώς να αλλάξετε και να βελτιώσετε τη διατροφή σας, απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.Επιπλέον, τα άτομα που καταναλώνουν πολύ αλκοόλ και καπνίζουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν κυτταρίτιδα. Εξάλλου, αυτές οι ανθυγιεινές συνήθειες μπορούν να κάνουν κακό στον οργανισμό σας με ποικίλους άλλους τρόπους και, επομένως, αξίζει να περιοριστούν στο ελάχιστο στην καθημερινότητά σας.
    2. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην ελάττωση της κυτταρίτιδας: Η πικρή αλήθεια είναι πως ακόμα και η πιο γυμνασμένη γυναίκα στον κόσμο μπορεί να έχει κυτταρίτιδα. Παρ’ όλα αυτά, η άσκηση μπορεί να συμβάλλει στη διέγερση της ροής του αίματος στο σώμα μας, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην ενδυνάμωση των μυών, γεγονός που συσφίγγει τους ιστούς κάτω από το δέρμα.Αν έχετε επιπλέον βάρος που επιθυμείτε να το χάσετε, η αερόβια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην ελάττωση της κυτταρίτιδας, καθώς είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για τη μείωση του βάρους. Αν, από την άλλη, είστε αδύνατη, σκεφτείτε σοβαρά να προσθέσετε ελαφριές ασκήσεις και διατάσεις στο πρόγραμμα γυμναστικής σας.

Μύθος: Οι υγιείς άνθρωποι δεν έχουν κυτταρίτιδα

Ο καθένας μπορεί να αποκτήσει κυτταρίτιδα. Στην πραγματικότητα, περίπου το 80% των γυναικών έχουν στους μηρούς και τους γλουτούς τους και αυτό το ποσοστό σίγουρα συμπεριλαμβάνει γυναίκες που γυμνάζονται. Αυτό μπορεί να προκαλεί σύγχυση σε πολλούς, καθώς είναι ευρέως διαδεδομένη η πεποίθηση πως η κυτταρίτιδα είναι απλώς επιπλέον λίπος. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι έτσι. Η κυτταρίτιδα προκαλείται όταν ίνες συνδετικού ιστού ανάμεσα στο λίπος «τραβούν» το δέρμα προς τα κάτω. Στην ουσία αυτό σημαίνει πως η κυτταρίτιδα προκαλείται από τον τρόπο με τον οποίο δομείται το λίπος. Στόχος δεν είναι η αποβολή όλου του λίπους, αλλά η διατήρησή του σε υγιή επίπεδα!

?>