5+1 Μύθοι για τα εμφυτεύματα υαλουργικού οξέος

7 Νοεμβρίου 2017

5+1 Μύθοι για τα εμφυτεύματα υαλουργικού οξέος

5+1 Μύθοι για τα εμφυτεύματα υαλουργικού οξέος

Τα Εμφυτεύματα Υαλουρονικού Οξέος μπορεί να έχουν ποιητικά ονομαστεί «μαγεία κρυμμένη σε βελόνα», όμως γύρω τους φυτρώνουν με τρόπο μαγικό ένα σωρό μυστήρια και μύθοι παραπληροφόρησης που πριν επισκεφτείς τον γιατρό σου, οφείλεις να έχεις λύσει.

Πάμε να διασαφηνίσουμε όσα ψιθυρίζονται, ώστε να καταλάβεις εύκολα, πόσα μπορούν τελικά να καταφέρουν αυτοί οι μαγικοί «διορθωτές ηλικίας» που ήρθαν να αντικαταστήσουν τα εμφυτεύματα λίπους που για χρόνια είχαν αναλάβει να κάνουν αυτή τη δουλειά.

  1. Καθένας ικανός και επιδέξιος μπορεί να χορηγήσει ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος.Όχι. Ο ιατρός, που θα σου χορηγήσει τα ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος στο πρόσωπο θα πρέπει να είναι σίγουρα ικανός και επιδέξιος, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Πρέπει να είναι ειδικός στα ενέσιμα εμφυτεύματα και να κατέχει οπωσδήποτε την ειδικότητα του δερματολόγου. Σε αντίθετη περίπτωση το τόλμημα μπορεί να αποβεί εξαιρετικά ριψοκίνδυνο με αμφίβολα αποτελέσματα.
  2. Η χρήση εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος είναι επίπονη.

    Όχι. Αν γίνει σωστά δε θα πρέπει να νιώσεις παρά μόνο ελάχιστο πόνο. Το δέρμα είναι συνήθως μουδιασμένο από τη χρήση μιας τοπικής αναισθητικής κρέμας που απλώνεται περίπου 20 με 30 λεπτά πριν την εφαρμογή. Υπάρχει δυνατότητα επίσης να χορηγηθεί οδοντιατρική αναισθησία. Κι αν αυτό δε σταθεί αρκετό, μάθε πως όλοι οι τύποι ενέσιμου υαλουρονικού οξέος που είναι εγκεκριμένοι στις ΗΠΑ, περιέχουν λιδοκαϊνη (αναισθητική ουσία), η οποία δρα με το που χορηγηθεί το ενέσιμο προϊόν, οπότε αυτομάτως, η διαδικασία γίνεται πιο άνετη.
  3. Αν εφαρμόσεις μία φορά τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, αρκεί για να εθιστείς σε αυτά παντοτινά.
    Όχι. Ο μόνος εθισμός στον οποίο ίσως υποβληθείς, είναι το πόσο θα σου αρέσει το αποτέλεσμα και θα θέλεις ενδεχομένως να το επαναλάβεις. Αυτό ναι. Κατά τα άλλα όμως τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος δεν προκαλούν εθισμό στις ουσίες τους. Είναι σκοπίμως φτιαγμένα έτσι ώστε να είναι απορροφήσιμα (διαρκούν από 6 μήνες έως 2 χρόνια ανάλογα με το ενέσιμο υλικό) και σταδιακά διασπώμενα από το ίδιο το σώμα, χωρίς να αφήνουν υπολείμματα, αλλά δημιουργώντας πιθανόν κάποια ίχνη νέου κολλαγόνου.Μπορεί να σου αρέσει το αποτέλεσμα που δημιουργούν, όμως το σώμα σου δεν μπορεί να εθιστεί σε αυτά από φυσικής –  φυσιολογικής απόψεως, κάνοντάς σε υπόδουλο των ενέσεων για την υπόλοιπη ζωή σου. Με κανέναν τρόπο.
  4. Αν πραγματοποιήσεις εφαρμογή εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος θα αλλάξει εμφανώς το πρόσωπό σου.Όχι. Τα μόνα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, που είναι εμφανή είναι αυτά που είναι εξ αρχής υπερβολικά ή λάθος τοποθετημένα.Μερικές φορές υπερβολικά γεμισμένα ζυγωματικά είναι πιο πιθανό να προέρχονται από χειρουργικά εμφυτεύματα παρά από εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως. Για να βεβαιωθείς πως δε θα δείχνεις φτιαγμένη ή ψεύτικη, πρέπει να αναζητήσεις όχι τον καθένα, αλλά τους πλέον ειδικούς από ένα σύνολο πιστοποιημένων στον αισθητικό τομέα δερματολόγων ή πλαστικών χειρουργών. Να αναζητήσεις αυτούς που διαθέτουν χρόνια εμπειρίας στα ενέσιμα. Και κυρίως να δεις τη δουλειά τους…
  5. Τα μόνιμα χειρουργικά εμφυτεύματα είναι ο μόνος τρόπος, διότι είναι μακράς διάρκειαςΌχι. Δεν ισχύει. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να καταλάβεις για τα εμφυτεύματα κάθε είδους είναι πως, παρόλο που εσύ θα δεχτείς κάποιες ενέσεις, το πρόσωπό σου θα συνεχίσει να γερνάει. Το γήρας είναι μια δυναμική διαδικασία η οποία αναπτύσσει βαθμιαία πτώση στα οστά καθώς και μια ελάττωση του όγκου των μαλακών ιστών.Ο σκελετός μας γίνεται μικρότερος και μια αυξητική στα ζυγωματικά ή στα χείλη, η οποία θα δείχνει ωραία όταν γίνει ενώ βρίσκεσαι στο 50ό έτος της ηλικίας σου, δε θα δείχνει το ίδιο ωραία αν την πραγματοποιήσεις 10 χρόνια αργότερα, καθώς  ο σκελετός σου θα είναι τότε κατά πολύ μικρότερος και δεν θα μπορεί να τα υποστηρίξει.Τα μόνιμα εμφυτεύματα στο πρόσωπο  οδηγούν σε ένα πρόσωπο με αφύσικες διαστάσεις με την πάροδο του χρόνου. Δείχνουν μεγάλα και βρίσκονται στη λάθος θέση, όσο η διαδικασία της γήρανσης συνεχίζεται.
  6. Κάθε γραμμή και κάθε ρυτίδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος.Όχι. Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος χρησιμοποιούνται για να αναδιογκώσουν τις επίπεδες ή κενές περιοχές του προσώπου. Κάποια εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος χρησιμοποιούνται για λεπτές και επιφανειακές γραμμές, αλλά αυτές οι γραμμές είναι δύσκολο να εξαλειφθούν και θα πρέπει να τις μεταχειρίζονται αποκλειστικά οι ειδικοί, οι οποίοι γνωρίζουν πώς ακριβώς να τα τοποθετήσουν και μάλιστα στο κατάλληλο επίπεδο του δέρματος.Επικρατεί ακόμα αυτή η λάθος εκτίμηση ότι, τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος και οι νευροτροποποιητές(Botox) είναι το ίδιο πράγμα και μπορούν να χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό, κάτι που όμως δεν ισχύει. Αρκεί κανείς να εξετάσει τον τρόπο που λειτουργούν. Οι νευροτροποποιητές και οι νευροτοξίνες όπως το Botox και το Dysport  έχουν ως λειτουργία τους να αποδυναμώνουν τους μύες του προσώπου που προκαλούν γραμμές και ρυτίδες, δίνοντας ένα πιο χαλαρωτική κι απαλή όψη στο δέρμα.

 

 

?>