Γνωρίζεις αρκετά για τα αντιηλιακά και τη χρήση τους;

7 Ιούλίου 2017

Γνωρίζεις αρκετά για τα αντιηλιακά και τη χρήση τους;

Εν συντομία μερικές πρακτικές συμβουλές:

Δείκτης  προστασίας του αντηλιακού. 

Σε γενικές γραμμές τον επιλέγουμε ανάλογα με τον φωτότυπο του δέρματος.

SPF 50+ είναι μονόδρομος για όσους έχουν ανοιχτό χρώμα επιδερμίδας και καίγονται εύκολα.

SPF 30+ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους κατά τους χειμερινούς μήνες και από όσους έχουν πιο σκούρα επιδερμίδα και δεν καίγονται εύκολα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η προστασία που προσφέρει το αντηλιακό.

Ένα καλό αντιηλιακό πρέπει να προστατεύει τόσο από την UVB ακτινοβολία όσο και από την UVA.

Η UVB ακτινοβολία του ήλιου είναι κυρίως υπεύθυνη για τα ηλιακά εγκαύματα, ενώ η UVA  εισχωρεί βαθύτερα στις στιβάδες του δέρματος προκαλώντας, σε βάθος χρόνου φωτογήρανση και καρκίνο του δέρματος.

Η σωστή εφαρμογή του αντιηλιακού.

sun-tanning-nads-laser-clinic-laser-treatment-preventionΤο αντιηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται 15 έως 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν τα αντιηλιακά φίλτρα και να παρέχει αποτελεσματική προστασία, ανανεώνεται ανά 2 ώρες και θα πρέπει να γίνεται σωστή επάλειψη επαρκούς ποσότητας ώστε να επιτύχουμε μια λεπτή και ομοιόμορφη στρώση.

Το νερό και η υπερβολική εφίδρωση αφαιρούν το αντηλιακό πιο γρήγορα από το δέρμα γι’ αυτό στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να χρησιμοποιείται πιο συχνά.

Η έκθεση στον ήλιο.

Κανένα αντηλιακό δεν διαρκεί για πάντα. Δε θα πρέπει λοιπόν να μένουμε στον ήλιο για πολύ ώρα με την λανθασμένη εντύπωση ότι το αντηλιακό μας προστατεύει πλήρως από τις ακτίνες του ήλιου.

Θα πρέπει να αποφεύγουμε τις ώρες έντονης ηλιοφάνειας δηλαδή μεταξύ 12μ.μ. και 4 μ.μ, είτε φοράμε αντηλιακό είτε όχι.  Ακόμα και κάτω από την ομπρέλα, οι ακτίνες του ηλίου φτάνουν σε μας, καθώς αντανακλώνται στην επιφάνεια της παραλίας και στο νερό της θάλασσας.

Σε περίπτωση που βρισκόμαστε στο βουνό η χρήση του αντιηλιακού γίνεται ακόμη πιο επιτακτική.

Αντηλιακό όλο το χρόνο.

Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα όπου υπάρχει ηλιοφάνεια όλο το χρόνο, η αντηλιακή προστασία θα πρέπει να εφαρμόζεται χειμώνα καλοκαίρι.

?>